מערכת ההפעלה אנדרואיד שינתה את חיינו הודות לקוד הפתוח שלו, מה שמאפשר לנו שימוש יותר רחב במכשיר הנייד שלנו, בניגוד לאייפון – שם המערכת סגורה ומסוגרת. קבלו 6 דברים שכנראה לא ידעתם שאתם יכולים לעשות במכשיר האנדרואיד שלכם (האופציות ברובן תלויות בסוגי המכשיר):

 

צפיה ב-2 אפליקציות בו-זמנית
רוצים להשוות בין כמה במקביל? אולי לצפות במשהו ששלחו לכם ולבדוק אותו במקביל באתר אחר? אתם יכולים לייצר מסך כפול באנדרואיד שלכם ולתפעל 2 אפלקציות בו זמנית. לחצו על הכפתור המציג לכם את כלל האפליקציות הפתוחות וגררו את האפליקציות שאתם רוצים לראש המכשיר או לצידו. אתם תראו שאנדרואיד יפצל את המסך ויתן לכם אופציה להתנהל במקביל באפליקציות השונות.
מחקתם נוטיפיקציה? לא נורא!
בניגוד לאייפון, באנדרואיד תוכלו לשחזר נוטיפיקציה שמחקתם בטעות, וכך להזכר במה רציתם לטפל. לחצו רצוף על איזור חשוף במסך וכנסו לאיזור של התאמת המסך. בחרו בוידג'טים, ומצאו את קיצור הדרך של ההגדרות. גררו את האייקון הזה למקום פנוי במסך הבית ורשימה תופיע לכם. שם בחרו באיזור הנוטיפיקציות ותמצאו את ההיסטוריה של כל הנוטיפיקציות שהיו עד כה.

 

להקליד בגרירה
מכירים את זה שהתחלתם להקליד אות אות ואז התיקון האוטומטי הופיע פתאום וכתב משהו אחר במקום? ואז שוב הייתם צריכים להקליד אות אות, אחת אחר השניה? אז קבלו את הפתרון שאנחנו צריכים גם על המקלדת במחשב: הקלדה בשיטה של גרירה. בעצם במקום להקליד בנפרד על אותיות, המקלדת מאפשרת לנו להקליק על אות אחת, ואז לגרור את האצבע לאותיות הבאות במילה עד שהמערכת תזהה את המילה הנכונה. כדי להשתמש באופציה שנקראת Swipe, עליכם להוריד את המקלדת של גוגל ולהתקין אותה על המכשיר באיזור המקלדות. אתם תודו לנו אחר כך.

 

במקום לשלוח מרחוק, תצמידו מקרוב
איזה פתרון מבריק ועתידני: במקום להתחיל להעביר קבצים דרך אימייל או וואצפ, פתרון שקיים רק באנדרואיד מאפשר לכם להעביר כמעט כל מידע בין מכשירים על ידי הצמדה שלהם אחד לשני. כדי שזה יקרה אתם צריכים לפתוח בשני המכשירים את האופציה של NFC (נמצאת בשורת ה"הגדרות המהירות" בראש המכשיר) – ולהצמיד את המכשירים אחת לגב השניה. זה כל כך מגניב שלא תוכלו להפסיק!

 

סנכרנו את הדפדפן שלכם
משתמשים בכרום גם במחשב? דעו שאתם יכולים לסנכרן אותו עם הכרום באנדרואיד שלכם כך שתוכלו להתנהל בין הטאבים הפתוחים בשניהם. כדי לעשות את זה, כנסו לאפליקציית הכרום ובחרו בחלק של התפריט ב-"Other Devices" (או: "מכשירים אחרים"). יכול להיות שזה יהיה תחת תפריט Recent Tabs (או: "כרטיסיות אחרונות"). ברגע שתחברו את החשבונות שלכם, תוכלו להנות מאותן הכרטיסיות גם דרך המכשיר.

 

של מי המכשיר הזה?!
קרה לכם ששכחתם את המכשיר שלכם איפשהוא, והוא נעול – כך שמי שמוצא אותו לא יכול אפילו להתקשר לאחד מאנשי הקשר שעליו? הנה פתרון מדהים: תוכלו להשאיר כיתוב שיופיע על המסך הראשי, עם מספר טלפון או כתובת מייל למקרה חירום. כדי לעשות את זה כנסו להגדרות >> אבטחה >> ושם חפשו (תלוי מכשיר) את איזור נעילת המסך בדגש על ה-Widget שנוגע למסך עצמו (שעון, זיהוי פנים וכד'). שם תמצאו אופציה להוסיף מידע על המכשיר עצמו. ההמלצה שלנו להוסיף לשם כתובת אימייל ושם ליצירת קשר.

 

נשמח לתת לכם טיפיום נוספים, מוזמנים להגיע אלינו לחנות בדיזנגוף סנטר, בניין B קומה 2.